30 mei 2020 Ik had vandaag een leuk stukkie in gedachten lieverds.

Tis nu 04.43 en ik lig al ruim 40 min te dubben over het onderwerp. Het wordt geen leuk stukkie, sorry, ik krijg dat beeld niet uit mijn hoofd. George Floyd is 46 geworden en gestorven omdat een witte politieman 8 minuten en 46 seconden met zijn knie op George zijn nek heeft gedrukt. 8 minuten en 46 seconden. Weet je wat je allemaal in 8 min 46 kan doen?
De laatste 3 minuten was hij al dood. 3 min drukte Derek Chauvin met zijn knie op het dode lichaam van George die hij dus in de 5.46 minuten daarvoor had vermoord. 3 min is best veel. Ik kook mijn eieren 3 min omdat ik van een zachte dooier hou, en dat duurt me altijd te lang.
Chauvin heeft vast kids rond jullie leeftijd, die kids hebben de afgelopen dagen hun vader een zwarte man zien vermoorden. Hoe leg je dat uit als vader? ‘Foutje, sorry, papa heeft het niet zo bedoeld.’
Zijn wij veel beter dan Derek? We hebben geen George onder onze knie liggen maar wel Achmed en Fatima. Ze liggen in Moria of een ander vluchtelingenkamp, onder een dekentje van zilverfolie, al maanden. Gevlucht voor de oorlog, alleen, vader en moeder zijn gedood. Kinderen met rechten die gruwelijk geschonden worden net als bij George. Maar we drukken gewoon door, Sorry, papa heeft het niet zo bedoeld..

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: