12 juli 2020 Ik was laatst in Hengelo en kreeg een rondleiding van een vriendin door haar wijk.

Deze was aangelegd door de familie Stork omdat ze vonden dat de arbeiders recht hadden op een goede woning. Een hele mooie wijk met een park, speelplaatsen, scholen en winkels. In Eindhoven vind je ook zo’n wijk en waarschijnlijk kom je ze in meer steden tegen. Gek idee he, vinden jullie niet? Kan je je voorstellen dat Shell of Unilever huizen gaat bouwen voor hun personeel? Of IBM die in Afrika de werkers die daar al die giftige rommel uit de grond halen, om die computers aan de praat te krijgen, voorziet van een redelijk bestaan? Oracle die ipv miljarden uit te geven aan de zeilbootjes van de baas deze miljarden besteedt om de zee schoon te krijgen?
O ze doen vast aan goede doelen, voordat ik de hele wereld over me heen krijg, maar een hele wijk bouwen voor je personeel! Waar dan weer middenstanders van kunnen profiteren, juffen, meesters, dokteren en tandartsen. Das toch wat anders dan een miljoentje doneren die je daarna weer van de belastingen kan aftrekken.
Ik verkocht als AM computers of software aan banken, grote bedrijven, ziekenhuizen, gemeentes of overheid en als ik het goed deed werd ik daar riant voor beloond. Maar waar deden we het voor? 1 ding is zeker, niet voor het algemeen belang

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: