24 juli 2020 Op dit moment kids zijn we met 7 miljard mensen op deze aardkloot, das veel.

Waarschijnlijk is het teveel, zeker als je je bedenkt dat we binnen afzienbare tijd op de 10 miljard zitten. De mens is een sociaal dier, ontmoet graag andere mensen en vind het dan fijn om ff te knuffelen, te zoenen of het bed in te duiken. Dat laatste is mij ook overkomen daarom komen jullie niet allemaal uit hetzelfde gezin. In onze cultuur neemt het krijgen van kinderen al decennia af maar in andere delen van de wereld wordt er nog lustig op los gefokt. Das te begrijpen! Het is niet eens zo lang geleden dat in NL een gemiddeld gezin bestond uit rond de 5 á 6 kinderen. Zelfs 10 tot 15 was niet abnormaal zeker niet in een goede katholieke familie. God had volgens de kerk graag een hoop kinderen waardoor mama’s wandelende broedmachines waren en de papa’s (of melkboeren) hun goddelijke plicht met plezier uitvoerden. De pil bestond nog niet en condooms werden door oma’s gebreid dus dat hielp niet echt.
Kinderen waren een bron van inkomsten geen halfgoden zoals nu. Vanaf een jaar of 7/8 kon je ze aan het werk zetten wat nodig was om al die monden te voeden en later konden ze voor pa en ma te zorgen. Men stierf vrij jong, jaar of 40/50 was wel de max maar dan was je ook op. Het leven was niet makkelijk.

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: