5 augustus 2020 Vorige week, lieverds, mocht ik voor een familie 2 langoesten bereiden.

Langoesten zijn kreeftachtigen zonder scharen. Prachtige beesten met hele lange tentakels en ongelooflijk duur. Ik moet jullie bekennen dat ik ze zelf nog nooit had gezien laat staan dat ik ze wel eens had bereid. Maar omdat ik het nog nooit had gedaan moest ik het wel kunnen, toch? Deze familie, moeder, vader, zoon en dochter zaten al 6 dagen dagen bij ons op het strand en lunchten elke dag bij ons. Ik voelde me vereerd dat ze die beesten aan me toe vertrouwden voor hun feestje.
Kreeften bereiden op de BBQ vind ik geweldig, niets is lekkerder dan een goed bereidde Oosterschelde kreeft. Maar die hebben naast de staart nog poten waar vlees in zit. De langoest heeft alleen een staart met een gigantische kop. Hoe ga je daar zo economisch mee om. Ik wilde ze niet eerst koken om ze daarna nog op de Q te leggen. Tijdens het koken gaat toch smaak verloren. Daarom maar mijn koksmes gebruikt om ze uit hun lijden te verlossen. Na kop en staart te hebben gescheiden een prachtige fluweelachtige soep gemaakt van de koppen. De staarten heb ik met een schaar zo voorbereid dat het vlees mooi bloot kwam te liggen. Met zelfgemaakte citroenboter kort op de BBQ gelegd zodat de cuisson perfect was. Mama noemde me ‘ein künstler’😊

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: