2 december 2020 En het is doodeng lieverds.

Tis doodeng om niet mee te doen met de algemene mores. 95% van de verzetsstrijders, joden, mannen die te werk gesteld werden of andere subversieven werden aangegeven door bange buren, vrienden, familie of kennissen. Angst verstikte de samenleving waardoor vertrouwen verdween. En dan schrijven gutmenschen naar aanleiding van mijn stukkie dat ik die tijd en de huidige niet moet vergelijken!!!
Wat mij ongelooflijk fascineerde is de terugkomst van de slachtoffers van de holocaust. Je zou toch verwachten dat we deze mensen met open armen hebben ontvangen. Stel deze vraag, kids, tijdens kerst aan opa of oma. Ben ervan overtuigd dat het een gezellige gesprek wordt. Deze mensen die de meest gruwelijke periode hebben overleefd ooit beschreven in de geschiedenis van de mensheid werden nl als stront behandeld toen ze lopend vanuit Polen terug kwamen in hun geboorteland. Hun huizen waren ingenomen , hun spullen verkocht of weggegooid, het leven weggevaagd. Het heeft tot eind jaren ‘60 geduurd voordat het lot van de joden tijdens WO2 weer enigszins bespreekbaar werd.
De oorlog kwam niet op als poepen, daar is een lange periode van propaganda aan vooraf gegaan. Goebbels was daar goed in. Zijn technieken worden weer volop toegepast. Hoe ver laten we het dit x komen?

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: