23 januari 2021 Van de week, kids, hoorde ik een lieve lerares Nederlands aan een MBO zichzelf voorstellen.

Hierin legt ze precies bloot waar het de afgelopen 40 jaar is fout gegaan. Er werd haar gevraagd wat ze de kinderen leerde. Haar antwoord was: “ Mijn hoofddoel is de kinderen gereed te maken voor een carrière in de maatschappij, bv het schrijven van een sollicitatiebrief of hoe ze zichzelf moeten presenteren tijdens een sollicitatiegesprek”. Wauw… Ik ging terug naar mijn tijd op de Havo, wat leerde ik daar?
Als eerste moet ik mijn verontschuldigingen aanbieden aan dhr. Dielen voor het afschieten van een rotje in zijn klas tijdens het enige moment in de 2 jaar dat hij de klas stil had. Kort daarna verliet hij de school vanwege een burn-out en ik ben bang dat voor een deel aan mij lag.
Maar ff terug naar wat ik daar voor mijn gevoel leerde. Ik werd gestimuleerd om verhalen te schrijven, gedichten te maken. Ze introduceerden mij in de wereld van de literatuur. Van vrijdenkers als Wolkers en Cremer tot de spannende boeken van Tolkien en Terlouw. Ze leerden mij spelen met taal, ze leerden mij onafhankelijk te denken, meningen van anderen te toetsen, kritisch te zijn en mijzelf te uiten in discussies en op het toneel.
Btw, sorry mr. Dielen voor de taalfouten! Ik had beter moeten opletten🤠

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: