12 september 2021, gisteren waren er 3 gebeurtenissen die mijn aandacht hadden kids.

De demo’s in NL die in Frankrijk en de herdenkingen in Amerika. Waar het mij vooral omging was of ik dezelfde kracht van verbondenheid zou voelen als op 5 september in Amsterdam. Helaas, wat ik vooral meekreeg was verdeeldheid, een wij tegen zij gevoel, precies dat wat we niet nodig hebben.

Alles is erop gericht verdeeldheid en angst te zaaien tussen volkeren onderling, toegespitst op een eventueel persoonlijk verlies. Gevaxxten zijn tegen niet gevaxxten omdat ze niet mogen feesten, of op vakantie gaan. Een nep-president roept op tot verbinding terwijl hij de dag ervoor 100 miljoen mensen heeft buitengesloten. In La Douce France zijn mondvodden voorstanders en tegenstanders letterlijk op de vuist gegaan. De kracht van verbinding was gisteren ver te zoeken!

En toch is hij er! Ik en 250.000 anderen hebben hem 5 september gevoeld. Ruim 7 km lang heb ik met kippenvel op mijn armen rondgelopen. Dit gevoel moeten wij niet 1x per maand, 4 uurtjes lang, met de wereld delen maar 24×7, weken lang. Net als over mijn tocht met Elanor en Frodo heb ik het hier al vaker over gehad in mijn stukkies. We moeten een plek opeisen. Ergens in NL een stuk land bezetten en een alternatief bieden. Een sober alternatief, een vrolijk, creatief, gezellig, een voor iedereen alternatief.

11 was ik toen rond de 15.000 mensen dagenlang protesteerden tegen de kerncentrale in ons dorp. Na 2 dagen waren er nog maar 1500 over maar wat een kracht sprak eruit. Misschien ben ik gek maar wat zou het mooi zijn om met 150, 1500, 15.000 of 150.000 mensen 1 of 2 weken ergens in NL een dorp van hoop op te bouwen. Een alternatief, al is het maar voor even!

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

2 gedachten over “12 september 2021, gisteren waren er 3 gebeurtenissen die mijn aandacht hadden kids.

  1. Die vechtpartij in Parijs was in scene gezet door de politie. In Clermont-Ferrand weer niet anders dan verbiding. 5000 man verbonden 3 uur lopend en roepend door de stad.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: