18 oktober 2021, de beurzen blijven maar stijgen kids.

Het heeft niets maar dan ook helemaal niets meer te maken met de reële economie. De fed en de ecb blijven gewoon geld drukken. Onbeperkt. Op jullie kosten.

En nadat ze dat geld hebben gedrukt douwen ze het de economie in. Dat gaat niet zomaar, al zal dat veranderen. Wij hebben als burgers, tot nu toe, geen account bij de ecb. Eigenlijk is de ecb ook helemaal geen bank, tis een niet democratisch gekozen instelling voor omhoog gevallen randdebielen die met geld mogen smijten. Jullie geld.

Om al die dollars en euro’s de economie in te krijgen moeten ze het kwijt aan de commerciële banken. De bedoeling is dan dat die het richting ons, de burgers, sluizen. Dat laatste gebeurt niet. Het geld wat gedrukt wordt blijft, voor meer dan 95%, hangen bij de grote beleggers, die lachen zich dan ook de ballen uit de broek.

De fed en de ecb kopen assets van die banken. Ze mogen het niet zomaar weggeven. De afgelopen tijd hadden deze banken meer dan genoeg rommel om te verkopen. Maar dat houd een x op. En nu heeft de fed iets verzonnen om dat probleem op te lossen! De One Trillion Dollar Coin!

Een munt met een waarde van 1 triljoen. Daar willen ze er dan een stelletje van drukken zodat ze triljoenen dollars de economie in kunnen pompen. De munt wordt ook echt gedrukt, van het duurste materiaal op aarde, platinum. De reële waarde van de munt ligt rond de 1100 dollar. Maar daar gaat het niet om, het gaat erom dat wij erin geloven! Het gaat erom dat wij geloven dat dat kan. Dat je iets kan maken wat bijna niets waard is en het dan verkoopt voor 1 triljoen dollar. Op jullie kosten…

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: