21 november 2021, wat een heerlijke dag gisteren kids.

Frodo was jarig! Alle reden om voor hem te zingen, een paar overheerlijke wortels langs te brengen en te knuffelen. Want wat is het toch een heerlijke knuffelkont en wat wordt tie toch groot!

Daarna door naar een stremselverkoopwinkel. Er zit er 1 in Jubbega. Voor heel Friesland, Drenthe en Groningen is er 1 winkeltje waar je stremsel kan kopen en die zit in Jubbega, je vraagt je af, waarom? Ze verkopen niet alleen stremsel btw, ze zijn vooral los op bierbrouwen enzo. De beste man die er werkte werkte er eigenlijk niet. Hij noemde zich oppasser. Volgens hem ging de boel ook dicht, online was de toekomst. Hij deed verwoede pogingen zijn mondvod op zijn neus te houden maar zijn hoofd was te klein of hij had dat ding al zolang op dat de elastiekjes niet meer werkte. Veel was uitverkocht, waar dat aan lag wist hij niet.

Het was zo’n leuke winkeltje met zoveel leuke hebbedingetjes dat je denkt: ‘waarom zijn er hier niet meer van’. Een paar uur later liep ik hier ff door de stad en dan valt je pas op wat een saaie bende het eigenlijk is. Zo heeft Leeuwarden eigenlijk geen echt antiquariaat meer. Een gewone boekwinkel is al lastig te vinden. In een zijstraatje vind je af en toe nog een pareltje maar eigenlijk zijn alle winkels hetzelfde. Blinkende etalages, volgepropt met vooral kleding en andere zooi.

Jullie weten toch wel dat de kledingindustrie na de olie en gasindustrie de grootste vervuiler ter wereld is? Walgelijke business. Maar goed, ik heb mijn stremsel, alleen geen vega-stremsel die was op. Jammer want Vega is popiejopie. Nu aan de studie, leren hoe je kaas, room en boter maakt. Zondag is daar heel geschikt voor. Room en boter heb ik nodig voor de quiches die ik ga maken. Quich, hmmmm, troostvoedsel. Er gaat nog zoveel leuks gebeuren.

Gepubliceerd door Coroniek van een Straatvermaker

Sinds 22 maart schrijf ik jullie elke dag een stukkie kids, maar ik wil meerrrrrr... Vandaar deze move. Ga zitten, enjoy the ride en Have FUN!!!!

Eén opmerking over '21 november 2021, wat een heerlijke dag gisteren kids.'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: