Categorieën
Geen categorie

16 september 2021, we zijn gisteren officieel uitgeroepen tot paria’s van de samenleving kids!

Wij, de niet-gevaxxten, gaan zorgen voor een ramp als we ons niet schikken naar het narratief. Das duidelijke taal, hugootje is er helemaal klaar mee, ik ook gelukkig.

Nu kan je, als wappie, op 2 manieren reageren op zo’n boodschap, je kan boos worden of juist heel blij, ik ga voor het laatste. Je wil tenslotte niet geassocieerd worden met die club in Den Haag. Criminelen zijn het die mensen bewust buitensluiten, die mensen achterlaten in oorlogsgebieden, die mensen verstikken met toeslagen-affaires, die met opzet ons zorgsysteem ondermijnen. Nee daar wil je niets mee te maken hebben, blij toe.

Maar dan is het de vraag hoe laat je als blije niet meedoener merken dat je het er niet mee eens bent? Het systeem heeft ons daar wat mogelijkheden voor gegeven. Zo kan je een demo aanvragen bij je gemeente, je kan posters opplakken om te laten weten dat je tegen bent, petities indienen bij dezelfde macht die al jaren laat merken zich nergens iets van aan te trekken of stukkies op het internet posten in de talloze “ik ben tegen” groepjes. Ondertussen drinken we een glas, doen een plas en alles blijft zoals het was.

Gisteren postte ik een artikel, op zo’n “ik ben tegen groepje” over ene Theo M die optreed voor een volle zaal gevaxxte of geteste burgers. De directeur van het theater vind het absurd dat haar theater niet vol mag, de mensen zijn toch beschermd! Ik ben het daar als wappie mee eens. Deze directeur is voorgehouden dat ze door mee te doen aan een experiment haar theatertje weer vol mag proppen en het is niet volgens afspraak dat hugootje dat niet toelaat. Ik stelde voor om als wappies naar Haarlem te gaan en voor het theater te gaan staan om eventuele BOA’s en politie agenten tegen te houden zodat de mensen in het theater kunnen genieten van de show. Mijn plannetje werd niet echt enthousiast begroet. Het idee dat wij niet-gevaxxten gevaxxte mensen een leuke avond gaan bezorgen was een brug te ver. Het idee dat wij een discriminerende directeur gaan helpen in haar strijd tegen haar onrecht ging er niet in.

Jammer! Wij mensen zijn niet in staat over onze eigen schaduw heen te stappen. Het hullie tegen zullie mechanisme zit er te vast ingebakken. Ons is geleerd de confrontatie aan te gaan in plaats van ruimte te bieden. Door ruimte voor andersdenkenden te creëren verbreed je hun gezichtsveld en dat is altijd beter dan het tegenovergestelde. Maar zover zijn we nog niet. Wij mensen laten ons tegen elkaar uitspelen. In weze is dat ook wel zo veilig. Lekker in je eigen bubbeltje. Wij tegen zij. Zo jammer…

Één reactie op “16 september 2021, we zijn gisteren officieel uitgeroepen tot paria’s van de samenleving kids!”

In 2003 ofzo reed ik over de A8 naar Nice. Afspraak met de apotheker en sterilisatie afdeling ivm met mijn computer programma. Beheer en vooral, tracability. Was helemaal in de mode. Post-operatieve infectie was het modewoord. Met Kwaliteitsbeheer. Ik bestudeerde al een jaar of vier de Germaanse Geneeskunde en wist dat mijn programme bullshit was en zo bij de vullis kon.
Ineens was ik het volledig zat. Ik dacht: ik hou ermee op, ik wil niet meer meedoen, ik keer me om, rij terug naar de zaak en neem ontslag. Nu. Maar op de autoweg kun je niet à la minute omkeren, je moet door naar de volgende afslag. En die is hier op de tolweg vaak nog wel een eind verderop. Tijd voor bezinning. Wat wilde ik eigenlijk? De Germaanse Geneeskunde overal bekend maken. Lezingen houden, boeken schrijven. Geerd Hamer had ik al ontmoet, ik wilde iets met hem samen doen. Maar de eerlijkheid gebood me in te zien dat ik niets zou bereiken, op z’n best zou worden uitgelachen door de fantasieloze gelovigen in de gevestigde orde, maar vermoedelijk aan de bedelstaf zou komen of ik de bak. Zoals Hamer. Hoe moest ik dan voor mn zoontje van 4 zorgen? Z’n moeder hadden ze al te pakken gehad, in 1999. Ze was in 10 maanden weggechemoot, hup, direct het graf in.
De afslag was ver, heb me genoeg kunnen beginnen en ben doorgereden naar de klant. Ik dacht: ik zit in het hol van de leeuw. Waar kan ik beter geneeskunde zendeling zijn dan in operatieblokken?
Zo ben ik maar weer verder gerommeld. Nooit een kans gemist om medische inzichten te vertellen. Vaak voor zeer welwillende luisteraars. Zeker 90% van de mensen die ik heb gesproken waren het met me eens. Maar zeiden ook: wat moet ik er mee, ik moet mn huis afbetalen.

Zo moeten we allemaal wat…

Doet denken aan wat er in de bijbel staat over wat Jezus zei, zo van “Geef alles op, dan alleen kun je mij volgen.”
Het lijkt er verdomd veel op dat hij gelijk had. Pas als je helemaal niks meer hebt, dan heb je de mogelijkheid oprecht je hart en de liefde te volgen….

Je bent een lichtend voorbeekd Koert, bravo.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *