Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 juli 2023, weer een flink stuk verder in Jesaja.

Tis pittig maar boeiend. Je kunt je afvragen wat ik probeer te vinden in de bijbel, in dit oude testament, doe ik zelf ook wel eens. Dat zijn de zinnetjes als in Jesaja 39:8. Die zinnetjes, daar gaat het mij om. Ik ben ze al vaker tegengekomen. zinnetjes waar ik me dood aan erger maar die ik ook in het dagelijks leven elke dag tegenkom.

Gisteren in de kerk viel mij op dat ik de enige was met lang haar. Nou ja lang haar, laten we het erop houden dat wat ik nog heb niet meer geknipt wordt. Ik draag niet voor niets een hoed, bovenop zit niet zoveel meer. Maar in de kerk had verder iedereen een kort pittig kapsel. Welke nitwit is daar verantwoordelijk voor? Wie heeft de Nederlandse vrouw, boven de 55, verteld dat kort en pittig de norm is? Waarom is dat? Is vrouwelijk zijn strafbaar?

Nu lag de gemiddelde leeftijd ook dik boven de 55 gisteren, zouden zij allemaal denken zoals Hizkia in Jesaja? Hebben we verder echt geen verantwoordelijkheid voor wat er na onze dood gebeurd? Als ik dan het begin van Prediker er weer bij pak, stof tot stof, alles is 1, dan ben ik ervan overtuigd dat we die wel hebben, en als ik aan het Nieuwe Testament denk dan geloof ik dat Jezus die verantwoordelijkheid wel nam. Maar goed zover ben ik nog niet, nog een bladzijde of 200 en dan mag ik daar eindelijk aan beginnen. Ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *