Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 oktober 2023, ik ga vandaag chaud douchen!

Gisteren kwam ik uit de douche en daar stond de havenmeesteres voor mijn neus. Prachtige oudere vrouw met altijd een sigaret in haar mond, een stem waarmee je kokos kan kloppen en een man die nooit wat zegt maar altijd achter haar staat. “La douche messieur, c’est froid au chaud?” Eerehhhhhh froid au chaud, wat was het ook al weer, schoot door mijn hoofd, eeeeehhhhh froid, ik wist het weer. Maar dat is prima hoor! Ik ben heel blij dat er een douche is, probeerde ik in het Frans te zeggen, wat er voor geen meter uit kwam. “Non non messieur, c’est terrible, pardon, excusé en zo ging het nog even door. En nu is er een warme douche, althans dat heeft ze me beloofd, we gaan het zo testen.

Toch wel ongelooflijk, ze vragen me niets. Al is dat ook lastig want we verstaan elkaar voor geen meter. Maar ik heb stroom, water, lig hier alweer een maand en nu nog een warme douche ook! Wat dat betreft kunnen we nog wel wat van ze leren…

Nog 10 dagen als het goed is en dan gaan we beginnen aan ons nieuwe avontuur. Nog 10 dagen liggen in deze, verlaten, klotsbak maar je hoort me niet klagen. 10 dagen om de bijbel verder te bestuderen, want daar vind ik de antwoorden die ik nodig heb om te snappen wat er in de wereld gebeurt. Want dat het daar instaat daar ben ik van overtuigd, tis allemaal al beschreven, der is niets nieuws onder de zon, helaas.

Veel mensen kiezen ervoor de profetieën te negeren, het leuke is dat Jezus dat ook zegt in Mattheus. Net als bij de zondvloed zullen de meeste mensen overvallen worden door wat er staat te gebeuren. Ook mensen die geloven, of de bijbel kennen gaan gewoon door met hun leventje tot het zover is. Het zal onze tijd wel duren, zorg gewoon goed voor jezelf en dan lossen de generaties na ons het maar op. En dan lees ik dat shell deze week een groot contract heeft gesloten met Qatar om gas in te slaan voor ons k*tlandje. Qatar is de grootste sponsor van de Hamas beweging maar dat is bijzaak. Misschien is het raar dat ik daar dan over val, dat ik daar heel verdrietig van word, daar geen jotta van snap, dat niet iedereen zegt: “ho even dat kan niet”, ik begrijp er echt niets van.

Maar het staat allemaal beschreven, zelfs dat contract van shell kom je tegen als je goed leest. We zijn alleen maar bezig met de buitenkant schoon te houden, pretenderen dat we het beste met elkaar voor hebben maar man man wat is het kopje van binnen vies. Elkaar de maat nemen, daar zijn we goed in, maar naar binnen kijken vergeet het maar. Kotsmisselijk word ik ervan. Gelukkig mag ik nog 10 dagen op deze desolate plek verder lezen. Dank U Heer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *