Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 juni 2024, waar moet ik het over hebben?

Als je iedere dag probeert op te schrijven wat je bezig houd, maar er gebeurt veel teveel, waar moet je het dan over hebben? In Europa krijgen we twee vrouwen aan de top! Twee hardliners als het om hun haat tegen Rusland gaat. heks kajaatje en heksje ursula, volgens kaja zijn alle Russen foute Russen, ‘all Russians are wrong people’, zei ze letterlijk. In haar land is het dan ook verboden om Russische les te geven op scholen, worden Russen gediscrimineerd. Nu ligt het geschiedkundig natuurlijk allemaal erg lastig, en is het voor mij onmogelijk om hier een gefundeerde mening over te hebben. Misschien is het wel terecht wat ze daar in Estland doen met de Russen. Maar om zo iemand nou baasje van Europa te maken,,,,

Genocide in Israël, ik lees niets anders. Genocide, ik vind dat nogal wat. Meestal hoor je pas later dat er genocide heeft plaatsgevonden, maar in het geval van Israël lees, en hoor, je het al maanden, overal. De genocide op de Joden kennen we allemaal, al eeuwen proberen we van ze af te komen. En nu pleegt het Israëlische volk zelf genocide op de Palestijnen, althans dat lees ik te pas en te onpas. Zouden er daarom zoveel wonen?

Propaganda, ik zou me laten beïnvloeden door Russische propaganda. En ja, ik vind het interessant om het commentaar van Pepe Escobar te lezen, al ben ik het heel vaak niet met hem eens, of de visie van de Belgorod Brit op de bombardementen op zijn stad of de verkiezingen in de UK. Van meerdere kanten probeer ik te begrijpen waarom het lukt om gewone mensen te veranderen in consumerende zombie’s terwijl we, tot voor kort, vooral gelukkig wilden zijn. Want ik maak me wel zorgen, heul veul zorgen. Over wat tegenwoordig op de universiteiten rondloopt, en wat denkt dat het een mening moet verkondigen.

Ondertussen viert Kfir Bibas vandaag zijn 264ste dag in gevangenschap, als hij nog leeft. Niet dat hij zich daar zelf van bewust is Kfir was 262 dagen oud toen hij gegijzeld werd. Kfir heeft nog geen mening, Kfir wordt gemist.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *