Categorieën
Niet gecategoriseerd

31 augustus 2024, laat ik het nog een x over de economie hebben.

Aankomende maand gaat de rente omlaag ondanks dat de inflatie in Nederland 3,6% was. Maar dat komt omdat de inflatie in Europa, in zijn geheel, is gedaald volgens de ecb, alleen ons landje is een uitschieter, gek hè.

Het gaat nog steeds crescendo in Nederland. We spenderen geld als nooit tevoren. Het kan niet op, meevaller na meevaller komt voorbij. Als er al problemen zijn dan liggen die nog ver weg en worden zo gespind dat het gunstig lijkt.

Ik weet hoe het voelt om failliet te gaan, ik kan zeggen, tis klote. Het is heel erg om failliet te gaan maar leg dat maar eens uit aan een ambtenaar of een bankmedewerker. Nu schrijft Rabo dat we veel faillissementen gaan zien in de aankomende 5 jaar, ik durf te stellen dat het in de aankomende 5 maanden gaat gebeuren. Maar goed, ik voorspel wel vaker wat, we gaan het zien.

Categorieën
Niet gecategoriseerd

30 augustus 2024, afgelopen weekend een 27 jarige voetballer.

En gisteren een 41 jarig acteur. Beide gestorven aan de ziekte van plots. Over een paar weken gaat de volgende prik erin want er is geen relatie volgens MSM. Onderzoek na onderzoek wordt onder het tapijt geschoven, omgekochte ‘wetenschappers’ doen hun zegje in de media, mensen waar ik van hou gaan hem nemen, alsjeblieft doe het niet.

Corona, ruim 4 jaar geleden begon het daarmee. Als je terug kijkt op de afgelopen 4 jaar dan is het ongelooflijk wat er allemaal is veranderd en gebeurt. Neem 2015 tot 2020 en noem mij één belangrijke gebeurtenis. Okay, de verkiezingen van tRump, dat was spectaculair in 2016, maar verder? Saaie jaren in vergelijking met de afgelopen 4 jaar.

En we zijn er nog niet! We stevenen af op de Grand Finale. De apostel Paulus was er van overtuigd dat de rapture, de opname van de kinderen van Jezus voor het zeven jarige rijk van de Anti-Christ, tijdens zijn leven zou plaatsvinden. Dat is niet gebeurd. We zijn nu 2000 jaar verder en er zijn veel mensen die geloven dat we er dit x wel voor gaan. De Poetin speelt een belangrijke rol in het script, gaat hij die rol ook accepteren? Het westen doet er alles aan om hem zo te tergen dat hij wel moet maar de wijzen kwamen uit het oosten, daar ligt mijn hoop.

Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 augustus 2024, was ik me toch boos op mezelf.

Nu komt dat vaker voor maar meestal ebt het vrij snel weg. Ben ik er na een nachtje slapen wel weer overheen. Dit x niet, ben er nog niet klaar mee, hoe krijg ik mijn manier van praten, mijn toon, onder controle? Tis een moeilijke.

Maar we zijn pas net begonnen. De wereld gaat er nog een stuk grimmiger uitzien in de aankomende maanden en dan heeft het niet zoveel zin om met iedereen ruzie te maken. Hoe kan ik bij mijn waarheid blijven en niet vervallen in welles nietes spelletjes. Ik kan stoppen met erover praten. Het niet meer hebben over het klimaat, het midden oosten, de Poetin, kamela en tRump. Niet meer over politiek, vaxxxins, de geschiedenis of de toekomst. Er blijft weinig over om over te praten maar je staat er versteld van hoelang je kan praten over de poes van tante Bep. Als je maar wil.

Wat jammer is is dat het lezen van de bijbel, mijn bidden en ontdekken wat mijn geloof in God voor mij betekent geen moer helpt. Ik blijf net zo recalcitrant als hiervoor, misschien nog wel erger. De Heer toont mij niet de brede weg. Voor mij ligt geen 10 baans snelweg maar een geitenpaadje zoals de grote roerganger rutte het noemde. Maar tis wel aan mij om een manier te vinden om te blijven verbinden.

Categorieën
Niet gecategoriseerd

28 augustus 2024, het waren twee drukke dagen.

En ik heb weer een hoop geleerd. Vooral waar ik de fout in ga, waar ik mijn toon zou moeten veranderen, maar man, man, man wat ben ik toch een mannetje, om moe van te worden.

Wil ik gehoord worden? Of wil ik alleen maar schoppen tegen alles en iedereen. Das de vraag. Nu ben ik niet bang om te schoppen maar ik ben nu 56 en wat heb ik ermee bereikt? Der is geen hond die naar me luistert en als er al iemand luistert dan probeer ik diegene over het algemeen tot de grond toe af te breken. Vermoeiend mannetje ben ik, een betweterige eikel.

Nu krijg ik dat heel vaak te horen, soms letterlijk maar meestal begint het met wegkijken. Dan ben je in een discussie en dan zie je dat het niet meer aankomt omdat degene waar je mee praat zijn of haar ogen neerslaat en weg gaat kijken. Dat het teveel is, dat er kortsluiting is ontstaan. Voor mij is dat, tot nu toe, altijd een teken geweest om nog ff door te drukken, terwijl dat totaal geen zin heeft, wat een sukkel ben ik toch.

Helaas ben ik er nog niet achter hoe ik het moet veranderen. Gisterenmiddag en eergisteren knalde ik er weer loeihard in. Beide vrije dagen heb ik gebruikt om mensen af te branden, geweldig! En het mooie is dat dat dan ook nog mensen zijn waar ik van hou! Wat een eikel ben ik toch, vermoeiend…

Categorieën
Niet gecategoriseerd

27 augustus 2024, heb gisteren meer dan 500 km afgelegd.

En wat mij dan opvalt is dat Nederland 1 grote bouwput is. Overal wordt aan de weg gewerkt of er worden gigantische gebouwen neergezet, leve de welvaart.

Het staat er al een tijdje maar tis ff een voorbeeld. Die hal van wehkamp bij Zwolle. Waarom? Dat ding houd niet op,  is echt belachelijk groot. Volgens mij heb ik nog nooit iets bij dat bedrijf gekocht. Maar ik kan me wel herinneren dat wij vroeger thuis wel eens de wehkampgids in huis hadden liggen. Vooral de lingerie pagina’s vond ik in die tijd erg spannend.

Maar zou er niet 1 iemand zijn geweest die wat sceptisch was toen wehkamp met de plannen kwam om dat gebouw neer te zetten? Die dacht van, hmmmm das wel erg groot, past dat wel in het landschap? Zorgen we goed voor Zijn creatie als we er een foeilelijk, gigantisch gebouw neer pleuren? Ik denk het niet. Jammer is dat.

Het meeste pijn doen mij de zonnepanelen op onze mooie groene weiden en de vele windmolens. Van mij mogen de wethouders en burgemeesters die dat toelaten direct gefusilleerd worden. Nee, ons landje wordt er niet mooier op. Jammer…

Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 augustus 2024, Julian is vrij na jaren in een Engelse gevangenis en nu zit Pavel vast, in Frankrijk.

Censuur is in het westen al net zo geaccepteerd als in het oosten. Eeeehhhh is dat wel zo? Pavel arriveerde in Parijs met zijn privé vliegtuigje vanuit Rusland waar hij vrij mocht rondlopen, is dat niet gek? Nu is Pavel van oorsprong Rus, dus, hier,  sowieso verdacht. Maar van zijn platform maken niet alleen Russen gebruik om desinformatie te brengen, dat doet de hele wereld.

Wat is democratie? De verkiezingen in Frankrijk zijn nu al weer een week of 6/7 geleden gehouden maar de oude regering, van voor de verkiezingen, zit er nog steeds. In ons landje kozen de meeste mensen voor geert maar dick zit er. In de usa gaat iemand voor de functie van president waar geen democraat voor gekozen heeft en waarschijnlijk ook nooit voor zou kiezen. Toch geloven de meeste omgekochte consumerende zombie’s dat wij leven in een vrij land, in het vrije westen, wat een drama.

Afgelopen week is er een onafhankelijke rapport uitgekomen, van zeer gerenommeerde wetenschappers, over de nu al zo’n drie jaar aanhoudende oversterfte, je hoort er niets over, past niet in het narratief. Via Telegram heb ik het rapport kunnen vinden en er wat stukken uit gelezen. Tis niet best.

Het gaat rap achteruit in het ‘vrije’ westen en das jammer. Wie er waar ook gekozen wordt, de trein die nu rijd dendert toch wel verder. We zitten gevangen in de illusie dat vrijheid alles te doen heeft met het uitgeven van zoveel mogelijk geld. Das alles. Zolang we maar kunnen consumeren, arme stumpers…

Categorieën
Niet gecategoriseerd

25 augustus 2024, het zal mij benieuwen.

Gaat de dominee het vandaag hebben over Oekraïne? Over godsdienstvrijheid? Hier waar ik, af en toe, naar de kerk ga niet, daar ben ik vrij zeker van. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo vaak meer ga, ik wil wel maar vind er zo weinig, tot niets. Als ik naar de kerk ga wil ik graag iets halen, een overdenking, duiding, goede raad of een bemoediging. Dat gebeurt helaas niet veel meer, ik heb soms het idee dat ik in de kindernevendienst zit ipv in de kerk. Toppunt was een vrouwelijke dominee, er zijn veel vrouwelijke dominee’s, die begon over de moeilijk verkrijgbare vrouwelijke toga’s tijdens de preek, en dat ze ze daarom maar zelf maakte. Misschien had ik het patroon moeten vragen.

Maar het zijn niet alleen de vrouwelijke dominee’s. Ik ben de afgelopen jaren in veel verschillende kerken geweest, helaas konden maar weinig preken mij echt boeien. Uitzondering is Jacob die preekt in de Bethel in Drachten, een zeer bevlogen man, oprecht in zijn geloof. Nu kan je zijn diensten volgen via youtube dus dat is mooi. Zo kom ik toch aan mijn dosis overdenkingen.

Ik denk niet dat godsdienstvrijheid in Oekraïne tijdens de dienst naar voren komt. Zoals het narratief bepaald steunt Jacob’s kerk Oekraïne. Ik heb hem daar al eens, lang geleden, een mail over gestuurd. Dat het zo moeilijk is om een kant te kiezen in deze vuile oorlog. Dat beide kanten er agenda’s op na houden die ten koste gaan van de gewone man, van de gelovigen. Kheb nooit wat terug gehoord.

Categorieën
Niet gecategoriseerd

24 augustus 2024, langzaam komt het uit!

Voordat het MSM hier in ons kikkerlandje heeft bereikt zijn we nog wel een paar maanden tot een jaar verder maar het komt! Niet dat het uitmaakt, het merendeel van wat hier rondloopt is al zo verdoofd en gebrainwashed door het 24×7 geïndoctrineerd worden dat ze alles zullen geloven wat ze voorgeschoteld krijgen.

Volgens het artikel, je kunt deze info zo googelen, is het onbekend waarom de zee zo afkoelt maar ze komen binnenkort vast met een geldige reden. Sowieso zitten wij erachter, is het onze schuld, tis alleen nog ff zoeken wat we fout hebben gedaan. Komt het door bepaalde nitraten in onze ontlasting? Of zweten we teveel angst waardoor het water kouder wordt? Feit is dat het aan ons ligt.

Dat het kouder wordt is al decennia bekend. Jaren geleden schreef ik er al over. Wat ze ook proberen door te fucken met het weer, de aarde laat zich niet manipuleren. Al die “extreme” weer situatie’s van de afgelopen jaren zijn grotendeels door mensen opgewekt. H.A.A.R.P, geo-enginering, cloud seeding, noem het maar, worden wereldwijd ingezet. Maar de hoax dat het warmer wordt gaat binnenkort niet meer op, daar moet een draai aan gegeven worden. Ik ben benieuwd waar ze mee komen. De transitie zal in ieder geval geld opleveren, das zeker!

Categorieën
Niet gecategoriseerd

23 augustus 2024, elensky number 5 heeft, afgelopen week, de Russisch Orthodoxe Kerk verboden.

Vanaf 30 augustus gaat de wet officieel in. De gelovigen moeten overstappen op het Oekraïens Orthodoxe geloof. Ruim 1/3de van de Oekraïners hangt het Russisch Orthodoxe geloof aan maar die hebben vanaf 30 augustus pech. Overstappen of de gevangenis in geld voor de religieuze leiders, ongelooflijk. En dat moet met een rotvaart lid worden van de eu, lang leven godsdienstvrijheid.

De geur van die man moet Chanel wel overtreffen, hij kan alles maken. De misdaden die die man op zijn geweten heeft zijn immens. En het zal de gemiddelde Europeaan een rotzorg zijn, nog wel, daar gaat een einde aan komen.

Ruim 2000 Europeanen en Amerikanen vechten op dit moment mee in Koersk. Wacht even, dat lieg ik, vochten mee moet ik zeggen. Der zijn er al veel verschwunden, dood of gewond. elensky number 5 mocht tijdens de inval gebruik maken van onze satelliet verbindingen, onze geheime diensten voorzagen hem van geheimen, inlichtingendiensten van informatie over de Russische troepen, de Russen zien deze inval als een inval van de navo. En zoals ik al eens eerder heb uitgelegd staat de navo voor de Russen gelijk aan de nazi’s. Naar mijn bescheiden mening, en door wat ik lees en mee krijg vanuit Russische kanalen, zijn wij in oorlog met de Russen, het is ons alleen nog niet officieel medegedeeld.

Het is dus mooi dat er zoveel jonge medelanders staan te trappelen om het leger in te gaan, willem heeft ze nodig. Ik lees dat het een uitdaging gaat worden om de jongeren een goede opleiding te geven voor ze het veld in worden gestuurd. Ik zie hier weer kansen voor elensky number 5, hij heeft vast wel wat doorgewinterde soldaten over om van onze jongens soldaten te maken. De gemiddelde training voor rekruten in Oekraïne ligt rond de 6 weken voor ze naar het front worden gestuurd, die jongens weten wat opleiden is…

Categorieën
Niet gecategoriseerd

22 augustus 2024, sorry voor mijn stukkie gisteren.

Al moet ik zeggen dat ik wel een paar leuke reacties heb ontvangen, dank daarvoor. Het is me in de ruim vier jaar dat ik deze stukkies schrijf nog niet gebeurd maar gisteren dus wel. Ik had mijn stukkie geschreven en heb hem weg gegooid, was niet geschikt voor publicatie, nogmaals sorry.

Mijn stukkie van gisteren ging over mijn mede wappies. Afgelopen dinsdag mocht ik er, sinds lange tijd, weer een paar ontmoeten en dat is fijn. Het is fijn om jezelf niet constant te hoeven verdedigen voor jou kijk op de wereld al issie, volgens mainstream media en daardoor het merendeel van Nederland, nog zo fout. Dat je gewoon kan zeggen hoe jij het ziet en dat daar niet meteen tegenaan geschopt wordt. Dat je niet hoeft op te letten met je woorden, dat je niet te ver gaat voor het tere zieltje van de mens tegenover je. Het is fijn om even onder ‘gelijkgestemden’ te vertoeven al vind ik dat wel een kotswoord.

Wappies noemen elkaar vaak strijders, dat ben ik dan weer niet. Gisteren ging ik daar, in mijn stukkie, heel erg op in maar dat moet ik niet doen. Ik moet minder oordelen, daar moet ik aan werken en dat begint hier. Als ik wil dat er buiten mij iets gaat veranderen dan zal ik daar zelf mee moeten beginnen hoe moeilijk dat ook is. En moeilijk is het, ben nu al ruim een half uur met deze alinea bezig en ik kom er niet uit. Het lukt me nog niet precies op te schrijven wat ik wil zeggen zonder iets te zeggen wat ik niet wil opschrijven. Maar ik ga het wel leren, niet oordelen, ooit…