Categorieën
Niet gecategoriseerd

29 augustus 2024, was ik me toch boos op mezelf.

Nu komt dat vaker voor maar meestal ebt het vrij snel weg. Ben ik er na een nachtje slapen wel weer overheen. Dit x niet, ben er nog niet klaar mee, hoe krijg ik mijn manier van praten, mijn toon, onder controle? Tis een moeilijke.

Maar we zijn pas net begonnen. De wereld gaat er nog een stuk grimmiger uitzien in de aankomende maanden en dan heeft het niet zoveel zin om met iedereen ruzie te maken. Hoe kan ik bij mijn waarheid blijven en niet vervallen in welles nietes spelletjes. Ik kan stoppen met erover praten. Het niet meer hebben over het klimaat, het midden oosten, de Poetin, kamela en tRump. Niet meer over politiek, vaxxxins, de geschiedenis of de toekomst. Er blijft weinig over om over te praten maar je staat er versteld van hoelang je kan praten over de poes van tante Bep. Als je maar wil.

Wat jammer is is dat het lezen van de bijbel, mijn bidden en ontdekken wat mijn geloof in God voor mij betekent geen moer helpt. Ik blijf net zo recalcitrant als hiervoor, misschien nog wel erger. De Heer toont mij niet de brede weg. Voor mij ligt geen 10 baans snelweg maar een geitenpaadje zoals de grote roerganger rutte het noemde. Maar tis wel aan mij om een manier te vinden om te blijven verbinden.

2 reacties op “29 augustus 2024, was ik me toch boos op mezelf.”

Het heeft mij meer dan 20 jaar gekost voor ik echt had begrepen, dat ieder zijn eigen weg gaat en moet gaan. Je kunt niemand iets duidelijk maken als hij/zij jouw boodschap niet al innerlijk heeft ervaren. NIEMAND. Preken heeft geen zin, aanhouden werkt afstotend. Je kunt hoogstens een balonnetje oplaten, een hint geven. En de ander de keus laten er iets mee te doen of niet.
Lees minder

Ook het ontwaken van de wakkere heeft meerdere fases.

De niet wakkeren zijn niet te overtuigen omdat ze in een cognitieve dissonantie zitten. Het is zinloos deze mensen proberen te overtuigen.

100% dus eens met Jan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *