Categorieën
Niet gecategoriseerd

16 september 2024, zul je altijd zien…

Hartstikke druk heb ik het en dan verslaap ik me. Het was ook druk gisteren in het restaurant, echt hartstikke druk. 13 minuten over 4 zaten de eerste gasten aan hun hoofdgerecht, 5 voor 7 kwam de laatste bon binnen. Dat is dan wel weer fijn bij die Friezen ze gaan vroeg op restaurant.

Maar zelf heb ik het ook druk. Moet me gaan voorbereiden op de winter. De kans dat Linn terugkomt naar Nederland is klein en gelijk heeft ze. Ik moet de winter gaan overleven op de boot, dat vraagt om een aantal aanpassingen. Want het kan wel eens een koude winter gaan worden heb ik gelezen. Er wordt vanwege de opwarming van de aarde tenslotte nu al geskied in Oostenrijk. Nou kom maar op met die winter, ik lust ‘m rauw…

Gordijnen zouden wel fijn zijn en ik heb een diesel kacheltje gekocht, die moet worden ingebouwd. Vanmiddag ga ik kijken naar een nieuw, tweedehands, matras en op zoek naar wollen dekens om het slaapgedeelte wat te isoleren. Ja, ja, der moet gewerkt worden. Een kamer of appartementje is in mijn ééntje niet te betalen, absurde prijzen worden er gevraagd. En vaak mag Sam niet mee naar binnen dus das sws geen optie. Een wintertje op de boot, komt vast goed!

Categorieën
Niet gecategoriseerd

15 september 2024, wat een verrassing gisteren.

Die raketten zijn al ingepakt, staan klaar om verscheept te worden en dan leest biden een briefje voor en is het voorbij, geen raketten voor elensky number 5, wat een vertoning, ongelooflijk. ‘Dat wat zich nu premier noemt van de UK’ zat erbij en je zag hem van kleur verschieten, zover die man kleur heeft. En toch ben ik de delegatie van de Engelsen dankbaar ze hebben me goed geholpen.

Mijn jas is namelijk kapot. Kan ook niet anders, ik leef er al bijna 10 jaar in. Nu wil ik heel graag zo’n zelfde jas maar ik kon niet op de naam komen van het model, en das lastig zoeken op marktplaats. En toen zat ik dus gisteren naar die vertoning te kijken van biden en ‘dat wat zich nu premier noemt van de UK’ en toen kwam de naam voorbij van de man die ‘dat wat zich nu premier noemt van de UK’ begeleid. Die man heet lammy, das toch geweldig! Zo heet mijn jas ook, ik leef nu zo’n 9 jaar in een lammy coat. Dus nu kan ik gericht op zoek naar de goede jas, heeft die meeting van biden en consorten toch nog nut gehad.

Misschien moet ik meneer lammy, de begeleider van ‘dat wat zich nu premier noemt van de UK’ een bedankbriefje sturen, ik denk dat hij en ‘dat wat zich nu premier noemt van de UK’ zich best klote voelen. Hij weet natuurlijk niet dattie mij zo geholpen heeft en dat zijn trip naar biden dus hartstikke nuttig is geweest. Ik stuur hem dit stukkie wel, Dankuwel meneer lammy.

Categorieën
Niet gecategoriseerd

14 september 2024, Lucius is gisteren geslaagd voor zijn rijbewijs examen.

Ben zo trots op hem! Want wat een zwendel is dat. Ik had hem de tip gegeven om de examinator onderdeel te maken van zijn plannen als ie zijn rijbewijs heeft. Die plannen kan je ter plekke verzinnen zolang je maar niet als een zenuwachtig dood vogeltje naast die man gaat zitten. Vertel over een droombaan die voor je klaar ligt zodra je dat kaartje hebt, over een zieke lievelings tante die je naar haar favoriete balletvoorstelling gaat brengen. Ga los over een roadtrip door België of je passie voor alles wat vier wielen heeft. Het maakt niet uit wat maar geef de man het idee dat hij jouw toekomst in zijn handen heeft. Volgens Lucius had het geholpen, ik weet dat het helpt, examinatoren zijn net mensen.

Sam ligt met zijn kop op mijn voeten, zo ligt tie graag. Aan het einde van het bed en dan met zijn kop op mijn voeten. Sam hoef ik geen onderdeel te maken van mijn plannen, die maken hem geen flaus aus. Zolang hij maar tegen me aan kan hangen vind tie het wel best. Misschien is het maar goed ook dat tie zich er niet voor interesseert want als Sam ze wist gaat tie op zoek naar een nieuw baasje. Maar goed, eerst maar afwachten of er iets van die plannen terecht gaat komen, das bij mij wel vaker, niet, het geval.

Ik had het laatst over falen met Linn, dat ik daar wel erg goed in ben. Zeker op economisch gebied bestaat mijn leven uit kleine piekjes en diepe dalen. Maar toch heb ik zelf het idee dat ik op de goede weg ben, gek hè. Ik heb het gevoel dat ik geestelijk iedere dag een stukje meer kan loslaten van wat wij hier belangrijk achten. Nu moet ik dat nog beter zien uit te dragen want daar ligt mijn grootste uitdaging, ik blijf een mannetje. Moeilijk hoor, leven! Maar man, man, wat is het geweldig interessant…

Categorieën
Niet gecategoriseerd

13 september 2024, hoi mam, ik ben er nog…

Als eerste natuurlijk van harte gefeliciteerd mama, maak er een mooie dag van daarboven! Het waren koude dagen en nachten mam, gelukkig kan ik goed tegen de kou. Ik weet niet of je het mee krijgt daarboven mam maar tis een zooitje hier beneden. Nu had jij tijdens je leven al niet zoveel op met de mensheid in zijn algemeen, en ik denk niet dat dat beter is geworden in de, alweer bijna 10 jaar, dat je ons verlaten hebt. Maar het gaat nu wel erg hard hoor, moet je lezen wat de Poetin heeft gezegd gisteren.

“Therefore, it is not a question of allowing the Ukrainian regime to strike Russia with these weapons or not,” the president said. “It is a question of making a decision on whether NATO countries are directly participating in the military conflict or not. If this decision is made, it will mean nothing less than the direct participation of NATO countries, the United States, and European countries in the war in Ukraine.”

“And if this is so, then, bearing in mind the change in the very essence of this conflict, we will make appropriate decisions based on the threats that will be created for us.”

Ik weet niet of jullie de krant daarboven lezen maar hij heeft het over de lange afstands wapens die elensky number 5 van ons wil hebben om de Russen aan te vallen. Als de Amerikanen toestemming geven om die te gebruiken dan ziet de Poetin dat als een directe oorlogsverklaring aan zijn land door het westen. En hij vind dat hij dan het recht heeft om zijn strategie aan te passen, wat een zooitje mam!

Wie gelijk heeft? Net als altijd, niemand mam. Alles draait om geld, macht en controle, zoals altijd. Mocht het uitlopen op een nucleair conflict dan heb je een grote kans dat ik snel bij je ben mam! Als ik de Poetin was zou ik als eerste een paar bommetjes op Rotterdam en London gooien en waarom dan niet een kleintje op vliegveld Leeuwarden. Want het is druk daar! Gisteren vlogen de transportvliegtuigen af en aan. We zijn een oorlogseconomie aan het worden, triljoenen knallen we de lucht in maar de Nederlander blijft trouw zijn of haar afval scheiden. We gaan het zien, nogmaals happy birthday en wie weet tot snel🤠

Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 september 2024, het woord nazi wordt te pas en te onpas gebruikt tegenwoordig.

Gisteren las ik, in een Nederlands krantje, dat Russische neonazi’s iets gaan doen bij een grens. De Russen daarentegen zeggen dat ze tegen de nazi’s uit Oekraïne en het westen aan het vechten zijn. Wil de echte nazi opstaan?

Kheb laatst al een stukkie geschreven over hoe de Navo is ontstaan, hoe een meneer Gehler die bende heeft opgericht. Wat schokkend is is hoe weinig ik weet over hoe het was in de Sovjet Unie tijdens de tweede wereldoorlog. Dat er zo’n 27 miljoen mensen zijn gestorven dat weten we wel maar wie tegen wie gevochten heeft is wat onduidelijker voor mij. Want het was niet zo rechtlijnig dat het Duitsers tegen Russen was, verre van! Zo hebben er alleen al zo’n 200.000 Nederlanders mee gevochten aan het oostfront, samen met de Duitsers. Maar niet alleen Nederlanders, er waren veel ‘Europeanen’ die mee vochten met onze oosterburen tegen de Russische beer, heel veel.

Wie zijn de nazi’s? Vertel het me maar. Met bijna 27 miljoen dode Russen tijdens WW2 zou je zeggen dat die wel genoeg hebben van nazi’s. Maar wie waren die 27 miljoen Russen die zijn vermoord? In WW2 hebben 7,5 miljoen Duitsers het leven verloren, waaronder 4,5 miljoen soldaten. Hoe kan het dat er dan 27 miljoen Russen zijn vermoord? En dan duik je daarin en dan kom je zoveel ellende tegen, zoveel haat en nijd, zoveel onverwerkte trauma’s dat het niet te bevatten is. We zeggen wel dat een mens ‘gelukkig’ snel vergeet maar ik geloof daar niets van. Wij vergeten niet maar verdringen en dat werkt niet.

Categorieën
Niet gecategoriseerd

11 september 2024, sorry, ik heb er ff geen zin an.

Honderden onderwerpen schieten door mij hoofd maar ik krijg het niet voor elkaar om er 1 te kiezen. Kan het hebben over de Russen die de Oekraïners keihard Koersk uit jagen sinds gisteren. Of over dat debatje in de usa, alsof dat er nog toe doet….

Ik kan het hebben over de motor die het nog steeds niet doet. Over Israël, China, man, man wat een zooitje is het toch. Okay, de motor is van een andere orde dan de rest maar toch… Ik las een baaldag in vandaag, baal ze!

Categorieën
Niet gecategoriseerd

10 september 2023, 800 miljard…

Ieder jaar. Waarom 800 miljard? Waarom niet 1 triljoen? Dat is toch 1000 miljard? Want het gaat niet goed met Europa volgens draghi. Maar met 800 miljard komt het wel weer goed. 800 miljard, pffff ieder jaar.

Ruim 2 jaar geleden gingen we de Poetin een lesje leren. Met sancties en veel wapens voor elensky number 5 zou het zo afgelopen zijn met de beste man. Begin dit jaar is Rusland Duitsland voorbij gestreefd als 4de economie ter wereld, niet de Poetin heeft het zwaar maar wij, het grote Europa, donderen van de klif. Maar met 800 miljard gaat draghi het oplossen, hij wel, waarom niet 1 triljoen?

Walvis tellen, dat was een hot item afgelopen weekend. De uitkomsten waren schokkend voor de onderzoekers. Allerlei redenen worden opgenoemd waarom er zo weinig waren geteld. Behalve 1, daar wordt niet over gerept in het artikel. De vervuiling van de Noordzee met ontelbare windmolens mag geen naam hebben, daar kan het niet aan liggen.

En het enige wat ik om me heen hoor is dat wij, het klootjesvolk, er toch niets aan kunnen doen. Dus gaan we gewoon door, krijgt draghi zijn 800 miljard, worden er nog meer nutteloze, geldverslindende, milieuvervuilende windmolens in de Noordzee geplaats en gaat er nog meer zeeleven dood. En wij? Wij donderen nog harder de afgrond in.

Categorieën
Niet gecategoriseerd

9 september 2024, Sam weigert zijn stok aan mij te geven.

En dat is lastig want dan kan ik hem niet weggooien wat hij wel weer heel leuk vind. Hij krijgt het gewoon niet voor elkaar. Als hij hem te pakken heeft issie er zo blij mee dat het hem niet lukt om ‘m terug te geven. Dus heb ik altijd 2 stokken zodat ik er ééntje heb om te gooien. Voor een dag of 2 want dan zijn de stokken kapot, volledig kapot gebeten, wattie daaraan vind snap ik niet maar het schijnt goed voor zijn gebit te zijn heb ik gelezen. Hij knaagt echt zo’n hele stok aan flarden, knap hoor.

Als ik een stok weggooi gaat Sam er met veel lawaai achteraan. Liefst gooi ik ‘m in het water want als ik een stok weggooi op het land dan is Sam er meestal sneller dan de stok. Hij loopt zo hard dat hij de stok voorbij loopt terwijl die nog in de lucht hangt. Tis al een paar x gebeurt dattie de stok op zijn hoofd of lichaam kreeg, en dat is niet de bedoeling. Overigens lukt het Sam alleen niet om de stok los te laten als we aan het spelen zijn. Zodra ik weer serieus ben en we naar de boot gaan laat hij de stok wel los. Dus probeer ik hem wel eens te foppen door net te doen of ik serieus ben maar daar trapt hij niet in, tis een slim beest.

Hij is alweer bijna 3 jaar bij me, ik hoop dat hij er net zo blij mee is dan ik. Ik had het vandaag willen hebben over allerlei serieuze onderwerpen, de beurs, Oekraïne, Israël, geertje met z’n selfie, genoeg om een zereneus stukkie over te schrijven. Misschien morgen, fijne dag!

Categorieën
Niet gecategoriseerd

8 september 2024, de winter komt eraan volgens de kranten.

Zou het de warmste winter ooit worden? We hebben er net de warmste zomer ooit op zitten, zou verrassend zijn als het nu niet de warmste winter gaat worden. Van mij hoeft het niet zo koud te worden. Naar verwachting ga ik deze winter doorbrengen op de boot. Ik ben wel bezig geweest met het zoeken naar een winterverblijf maar tis niet te betalen. €850 euries voor een 1 kamer appartementje is niets, zelfs hier in Fryslan. Prioriteit is een ‘nieuwe’ motor in de boot, volgend jaar moet ik weer kunnen varen. Kheb grote plannen…

Moslims zouden nu zeggen InShallah, vroeger zeiden wij Deo volente. Nu is God in onze westerse wereld geen speler meer voor de meeste mensen, maar wel voor mij. En als God het wil dan heb ik grote plannen voor volgend jaar. Belangrijk daarin is een werkende motor, of terwijl een varende boot. En laat ik nu een motor gevonden hebben, hier vlakbij, hij moet alleen in de boot passen en ik moet sparen. Daar komt tie weer, Deo volente.

Want het gaat erom spannen, daar ben ik van overtuigd. Na de energietransitie krijgen we de financiële transitie. Afgelopen week zijn we begonnen met het afwaarderen van het huidige financiële systeem en aankomende weken zal dat zich doorzetten. Of het een koude winter gaat worden weet ik niet maar dat het gaat stormen daar ben ik wel van overtuigd. Maar ach dat ben ik vaker geweest, Deo volente…

Categorieën
Niet gecategoriseerd

7 september 2024, ik denk niet dat ik een veel grotere fout had kunnen maken.

Myanmar verwisselen met Mongolië, ongelooflijk! Geen excuses, is gewoon dom, sorry. Het zijn voor mij ook zulke mysterieuze landen, ik weet er zo weinig vanaf. Toen ik dat filmpje zag van de president van Mongolië kreeg ik schijnbaar kortsluiting, haalde alles door elkaar, dom dom.

Ik zou zelf best wel naar Mongolië willen, of naar Myanmar. Maar ook wel naar Tartarstan of Dagestan, wat klinken die landen ver weg! Landen als Australië of Nieuw Zeeland hebben mij nooit echt getrokken. Het zullen prachtige landen zijn maar zonder tradities, zonder ziel, die hebben ze vermoord. Ik zou ook niet zo gauw naar Thailand gaan of Rio de Janeiro, op de 1 of andere manier trekt me dat niet. Maar Kazachstan, Tartarstan, Mongolië of Myanmar dat trekt me dan weer wel. Landen vol van tradities en rituelen, eeuwenoude gebouwen en een prachtige eindeloze natuur. En het grootste voordeel, Transavia vliegt er niet heen.

Afgelopen week vond de EEF plaats in Vladivostok, de Eastern Economic Forum, en daar kwam je al deze landen tegen. Ik heb onderzocht of de EEF iets van doen heeft met de WEF maar volgens mij niet. klausje was, voor zover ik kon ontdekken, niet aanwezig. De Poetin wel! Tijdens dit forum liet hij aan de wereld weten dat hij kamela endorsed omdat ze zo leuk lacht. Je kan zeggen wat je wilt, de man heeft humor.

Het grootste verschil tussen het oosten en het westen is volgens mij de tijd. Hier komen we tijd tekort terwijl ze er in het oosten plenty van hebben. Dat is mijn idee hé, ik begon dit stukkie al met excuses vanwege de fouten die ik maak, ook hier kan ik fout zitten. Wat zou het mooi zijn om dat te gaan onderzoeken. Zou ik daar nog tijd voor hebben?

Tartarstan