Categorieën
Niet gecategoriseerd

12 augustus 2024, ik vind het gek.

Waar is Duitsland? Hoe kan het dat de Duitsers minder medailles hebben dan wij? In mijn jeugd stond Duitsland altijd bovenaan. Derde of vierde, het lag er een beetje aan of Rusland mee mocht doen. Amerika, China, Rusland en dan Duitsland zo kan ik het mij herinneren. Dat waren de landen die de meeste medailles op kwamen halen. Wij, Nederland, eindigden altijd ergens in de middenmoot wat voor zo’n klein landje al heel knap is. Maar Duitsland eindigd achter Nederland als het gaat om medailles in Parijs, is dat iets om blij om te zijn?

Er wonen 85 miljoen mensen in Duitsland, 17 miljoen in ons kikkerlandje. Kan het zijn dat wij gewoon sportiever zijn tegenwoordig of is er een andere reden? Zijn wij onze grote broer voorbij gestreefd of is ie dement geworden? Moeten we er trots en blij om zijn of juist niet?

Ik mis de Duitsers. Twee dingen waren zeker vroeger, de bal is rond en Duitsland wint. Vooral in de winter mis ik ze, als er geschaatst wordt. De Duitsers ze zijn er niet meer. Niet alleen op sportief gebied maar ook economisch missen ze de boot. Jammer, grootse sporters heeft het land voortgebracht, aber das war eins…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *