Categorieƫn
Niet gecategoriseerd

27 september 2023, Tis niet altijd pais en vree op de Mithrandir.

Er vinden flinke discussies plaats over van alles en nog wat. En der zijn ergerpuntjes, vooral aan mijšŸ¤ . Das natuurlijk ook niet te vermijden, veel gekker kan je ze niet krijgen!

Waar Linn de meeste moeite mee heeft is mijn gewroet in het dagelijkse nieuws. Voor Linn is het allemaal afleiding en moeten we ons juist op wat er van binnen gebeurt richten. Daar heeft ze natuurlijk een punt, maar man wat is dat lastig.

Nu ben ik weer van mening dat Linn erg veel op social media zit en dat vind ze zelf ook wel, maar tis zo lastig om niet te kijken, en als iemand dat begrijpt ben ik het wel. Tis dus een beetje de pot verwijd de ketel maar we zien beiden de noodzaak om er iets aan te doen. Linn heeft gelijk als ze zegt dat het nieuws alleen maar over de extremen gaat. De accenten worden zo gelegd dat er wel verdeeldheid gezaaid moet worden. En dat terwijl de mensen zelf, althans degene die wij ontmoeten, alleen maar behulpzaam zijn en proberen, zo goed en zo kwaad als het gaat, voor elkaar te zorgen. Oorlogen starten niet onder de gewone werkende mens, oorlogen ontstaan omdat over het paard getilde wereldleiders volledig los zijn geslagen van de werkelijkheid. En omdat wij, het klootjesvolk bang zijn te verliezen wat we denken te hebben laten we ons verleiden om mee te gaan in de hetze die deze mafkezen creƫren.

En zo gaat het al eeuwen, wat zeg ik duizenden jaren. Het verhaal van Jonas wees me daar weer op. Het gemak waarmee het gewone volk meegaat in wat de machthebbers willen is voor mij een raadsel, draait het leven echt alleen maar om het behouden van wat we denken te hebben? Nee, Linn en ik denken van niet.

Alles is verworden tot een financiĆ«le kwestie, alles draait om geld en macht. Ons wordt verteld dat we een carriĆØre moeten nastreven en financieel gewin en dat alles daarvoor geoorloofd is terwijl geluk niet zit in geld of status. Maar goed, zelfs na al die duizenden jaren en al die boeken die erover geschreven zijn zitten we nu in de grootste hoax die ooit op aarde is gecreĆ«erd. Meer naar binnen daar liggen de antwoorden, lastig hoorā€¦

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *