Categorieën
Niet gecategoriseerd

20 januari 2024, het grote ontwaken.

Klinkt in het Engels toch indrukwekkender, the great awakening. Ik moet het er ff over hebben, er wordt zoveel over geschreven.Volgens veel mensen is het nu aan het gebeuren, zitten we er midden in. En dat er een hoop gebeurt dat geloof ik. Dat mensen anders tegen dingen aan gaan kijken hoor en zie ik om me heen. Maar net als met alles heb ik het idee dat het volledig is georkestreerd, dat mensen weer verschrikkelijk voor de gek worden gehouden, sorry.

Der zijn ook weer zoveel verschillende manieren om wakker te worden. Iedere groep heeft zijn eigen versie. De jensens, jorn’s, flavio’s, marcel’s, russels, charlie’s, noem ze maar op, de 1 ontwaakt naar links de ander doet het op rechts maar ontwaken doen ze, lekker allemaal op hun eigen manier. En koop ff een t-shirt in de shop of stort een bijdrage want dan kunnen we nog meer mensen wakker maken.

In Mattheus zit Jezus aan bij de tollenaren en zondaren en wordt daar door de farizeeën  op aangesproken. Daarop zegt Hij tegen deze mannen: “Ik wil barmhartigheid geen offer, want ik ben niet gekomen om rechtvaardigen tot bekering te roepen maar zondaren.” Ik vind het mooi dat Barmhartigheid daar wordt genoemd, 1 van de 5 ingredienten die ik in mijn eten stop maar dat terzijde. Jezus vraagt niet om een offer, een t-shirt heeft Hij niet te koop, Jezus vraagt om barmhartigheid, kom daar tegenwoordig nog maar eens om.

‘Het grote ontwaken’ ik heb er niet veel mee, tis in mijn ogen een verzinsel van dezelfde ‘mensen’ die met die spuitjes aankwamen. Die mensen die de afgelopen week in Davos een feestje hebben gevierd. Met alle respect ik zie ons niet, flierefluitend, van 3D naar 5D gaan, waarom? Waar zouden we dat aan verdient hebben? Zijn we barmhartig geweest? Zijn we bereid geweest er voor een ander te zijn, een vreemdeling een onbekende? Zijn we bereid iets op te geven voor een ander? Te lijden voor een ander? Of hoeft dat niet? Mogen wij in al onze luxe ontwaken, en opgenomen worden in een liefdevolle wereld omdat we er nou eenmaal ook niets aan kunnen doen dat de wereld, op dit moment, zo oneerlijk in elkaar zit.

Het grote ontwaken, tis 1 grote farce net als het corona gedoe. Het zal mij niets verbazen als er straks iemand komt met een medicijn tegen het ontwaken, of juist voor, tis maar hoe je het bekijkt, een vaxxx ofzo. Der moet toch nog meer mammon uit zo’n hype te halen zijn.

Barmhartig, Dankbaar, Nederig, Verwondering en Liefde, mijn 5 ingredienten voor de allerlekkerste gerechten. Ik ga er weer mee aan de slag, proberen een klein verschilletje te maken in iemand zijn leven. Ik heb er weer zin an!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *