Categorieën
Niet gecategoriseerd

9 augustus 2024, volgens een Oekraïense generaal hadden ze Moskou kunnen bereiken.

Als er genoeg soldaten waren. Tsja, wat moet je daarmee? In de krant lees ik dat het westen zich afvraagt waarom elensky number 5 Koersk is binnengevallen, nou dat lijkt mij niet zo moeilijk. Aandacht, MSM schrijft niet graag over verliezers, hij moest wat verzinnen! Tis een schreeuw om aandacht, al kost die aandacht nu alweer meer dan 500 Oekraïense mensenlevens.

Hij moet wel. Als hij niet zorgt dat de westerse kranten over zijn oorlog blijven schrijven dan houd het op. De concurrentie is groot. De oorlog in het Midden Oosten is een geduchte maar er zijn zoveel andere onderwerpen waarmee MSM de lezers kan verleiden, je moet wel scherp blijven. En scherp is elensky. Scherp als een scheermes..

Oekraïners willen niet meer terug lees ik. Ze denken dat het hier beter is en dat is het ook. Willen hier huizen kopen en hun huizen in Oekraïne verkopen. Geef ze eens ongelijk. Op dit moment heb ik twee collega’s die uit Oekraïne komen, 2 jongens van een jaar of 19/20. Gisteren waren ze niet aanwezig, 1 van hen had zich ziek gemeld, de ander is niet komen opdagen. Het lijkt mij verschrikkelijk voor die jongens, je ziet de verwarring, de onzekerheid, de achterdocht, de angst, het wantrouwen in hun ogen, je ruikt het. Een jaar of 2 zijn ze nu hier. Praten lukt niet, ze spreken bijna geen Nederlands. Toch heb ik het idee dat ze meer begrijpen dan dat wij denken. Die jongens leven in de twilight zone waar angst regeert, verschrikkelijk. Mijn gedachten gaan dan terug naar toen ik die leeftijd had. Arme jongens. Lieve Here God wat hebben we er een zooitje van gemaakt. Heb medelijden met ons, we weten niet wat we doen…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *