Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 augustus 2024, ik lig met de boot in een prachtig privé haventje.

Naast mijn boot liggen er nog een stuk of 7/8 boten maar die liggen hier alleen maar te liggen, daar wordt niet op gewoond. Naast de haven is het ook een kemping (zo noemt de eigenaar het) maar ik heb tot nu toe nog geen kempinggangers gezien. Alleen Johan staat hier met zijn camper en hij heeft hier een boot liggen. Zijn camper staat ongeveer 100 meter van de boot en Johan rijd met zijn autoooootje de hele dag op en neer. Van de camper naar de boot en weer terug.

In of bij de camper zit zijn vrouw. Die beweegt niet zoveel meer, ze is massief. Rollators, rolstoelen en krukken moeten haar op gang houden. Ze is zo zwaar dat de knieën het niet meer aankunnen. Johan is ook veel te zwaar, vandaar dat autoooootje, maar hij kan nog wel in en uit de boot komen, net.

Veel van de boten die hier liggen zijn van Frans, de eigenaar van het terrein, en liggen te verpieteren. Hij komt er niet aan toe. Er staat een grote schuur op het terrein met motoren erin die hij nog moet opknappen, hij komt er niet aan toe. Er ligt een bootkraan te verrotten in het gras waarmee je boten, tot 10 ton, in en uit het water kan halen en er moeten nog zonnepanelen op het dak, ze liggen al een paar jaar in de schuur, maar hij komt er niet aan toe.

We zijn ziek, allemaal. We hebben het alleen niet door. Welvaartsziekte heeft ons te pakken. Welvaartsziekte heeft niet op iedereen dezelfde uitwerkingen, de symptomen zijn verschillend. De 1 wordt er dik van, de ander koopt teveel spullen, de volgende vind dattie veel moet reizen of dattie de wereld verdient. Tis nooit genoeg bij de welvaartsziekte dat is een feit.

De wereld verdienen daar draait het in mijn ogen om, wij verdienen niets maar dienen te dienen. Niet aan een koning, keizer of kardinaal maar aan God, de aarde en elkaar. En ik ben er zeker van dat er beschavingen zijn geweest die dat hebben gerealiseerd, lang geleden. Zoals geschreven staat in de bijbel kunnen wij bergen verzetten en muren doen verkruimelen als wij Hem dienen en door dat te doen dienen we elkaar. Niet om er iets aan te verdienen maar om te dienen.

Één reactie op “19 augustus 2024, ik lig met de boot in een prachtig privé haventje.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *