Categorieën
Niet gecategoriseerd

26 augustus 2024, Julian is vrij na jaren in een Engelse gevangenis en nu zit Pavel vast, in Frankrijk.

Censuur is in het westen al net zo geaccepteerd als in het oosten. Eeeehhhh is dat wel zo? Pavel arriveerde in Parijs met zijn privé vliegtuigje vanuit Rusland waar hij vrij mocht rondlopen, is dat niet gek? Nu is Pavel van oorsprong Rus, dus, hier,  sowieso verdacht. Maar van zijn platform maken niet alleen Russen gebruik om desinformatie te brengen, dat doet de hele wereld.

Wat is democratie? De verkiezingen in Frankrijk zijn nu al weer een week of 6/7 geleden gehouden maar de oude regering, van voor de verkiezingen, zit er nog steeds. In ons landje kozen de meeste mensen voor geert maar dick zit er. In de usa gaat iemand voor de functie van president waar geen democraat voor gekozen heeft en waarschijnlijk ook nooit voor zou kiezen. Toch geloven de meeste omgekochte consumerende zombie’s dat wij leven in een vrij land, in het vrije westen, wat een drama.

Afgelopen week is er een onafhankelijke rapport uitgekomen, van zeer gerenommeerde wetenschappers, over de nu al zo’n drie jaar aanhoudende oversterfte, je hoort er niets over, past niet in het narratief. Via Telegram heb ik het rapport kunnen vinden en er wat stukken uit gelezen. Tis niet best.

Het gaat rap achteruit in het ‘vrije’ westen en das jammer. Wie er waar ook gekozen wordt, de trein die nu rijd dendert toch wel verder. We zitten gevangen in de illusie dat vrijheid alles te doen heeft met het uitgeven van zoveel mogelijk geld. Das alles. Zolang we maar kunnen consumeren, arme stumpers…

2 reacties op “26 augustus 2024, Julian is vrij na jaren in een Engelse gevangenis en nu zit Pavel vast, in Frankrijk.”

Ik vind het heel goed dat een democratie zich verweert tegen de vrijheid van meningsuiting. Dat bedreigt in ernstige mate de democratie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *