Categorieën
Niet gecategoriseerd

2 september 2024, het was een zware nacht.

Geloof me ik doe echt mijn best maar ik snap de mensen gewoon niet meer. Hoe kan het dat wij in één generatie zijn verworden tot hersenloze, egoïstische consumerende zombie’s? Vertel het me maar.

Kheb het echt best naar mijn zin op mijn werk tis alleen onmogelijk, voor mij, om met die mensen te communiceren. In de keuken staan we met 3 man, meer kan niet, daar is het te klein voor. Tussen 6 en 7 is het tot nu toe altijd het drukst in het restaurant. Kheb volgens mij al eerder geschreven, Friezen eten vroeg. Sinds ik er werk zit het eigenlijk altijd wel vol tussen 6 en 7. Maar wat doen ze dan in de bediening? Dan nemen ze daar bovenop ook nog afhaalbonnen aan. Dan komt er dus een bon binnen waarop staat dat iemand iets nu wil hebben omdat tie staat te wachten. Dat gaat niet, tussen 6 en 7, das logisch dus dan gaat het mis. Ik begrijp daar niets van, die mensen werken al tientallen jaren samen en elke x als het druk is staan ze tegen elkaar te schreeuwen, zo vermoeiend.

Tegen mij moeten ze niet gaan schreeuwen, daar zijn ze wel achter maar nu moet ik nog zorgen dat ze het ook niet meer tegen elkaar doen, dat wordt lastiger, waarschijnlijk niet te doen. Het schreeuwen hoort erbij, is een onderdeel van het ritueel. Tis aan mij om eraan te wennen of niet. Zo vermoeiend….

Één reactie op “2 september 2024, het was een zware nacht.”

Dit kun je niet oplossen in momenten van stress, boosheid en geschreeuw.

Ik stel voor dat je een vergadering voorstelt, waar alle werknemers aanwezig zijn en dat jullie dan afspraken gaan maken

1 – er wordt een streng rooster opgesteld
2 – wie het eerst komt, die het eerst maalt
3 – het maakt niet uit wie de klant is. Of hij nou aan een tafeltje zit, of een bestelling ophaalt, iedereen wordt gelijk behandeld.
4 – de klant die telefonisch bestelt, krijgt een een realistische ophaaltijd meegedeeld.
5 – als de ophaalklant, door de drukte, moet wachten, dan blijft iedereen rustig en krijgt de ophaalklant een stoel aangeboden. Per slot van rekening moet de klant aan het tafeltje vaak ook langer wachten als het druk is.
6 – er wordt nooit opgewonden geschreeuwd, haantje spelen, daar heeft niemand wat aan.

Misschien kan bovenstaande helpen.

PS: Als de baas zich niet actief opstelt in deze, is het een hopeloos probleem.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *