Categorieën
Niet gecategoriseerd

5 september 2024, afgelopen maandag zag ik de Poetin landen in Mongolië.

Ik las net in de volks-verlakkerij-krant dat hij daar dinsdag aan zou komen wat dus niet klopte. Mongolië is in mijn hoofd een heel ver achtergebleven gebied, een land waar paard en wagen nog het belangrijkste vervoermiddel is. Maar niets is minder waar zag ik toen er een filmpje voorbij kwam wat de president van het land op zijn sociale media account zette.

De kleuren van die pakjes die de soldaten aan hebben gaan terug naar de tijd van Djengis Khan. Wat ik zie is een trots en krachtig volk, ik vond het een mooi filmpje, jammer dat je dat niet op het journaal ziet.

Als het over Mongolië ging tijdens mijn leven ging het eigenlijk altijd over ‘Aung Sue nog wat’. Een vrouw die daar jarenlang aan de macht was of weer opgepakt werd en dan weer huisarrest kreeg. Mij werd altijd het idee gegeven dat de mensen er doodongelukkig zijn als Aung daar niet aan de macht zou zijn. Aung is er al een tijdje niet meer, ze is aan de kant geschoven wegens corruptie. Of dat zo is weet ik niet maar wat ik wel weet is dat ik nog nooit zo’n filmpje heb gezien vanuit Mongolië. Mij geeft het een heel ander beeld van Mongolië dan dat ze me de afgelopen 50 jaar hebben voorgeschoteld, of zie ik het verkeerd?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *