Categorieën
Niet gecategoriseerd

6 september 2024, je ziet hier in Fryslan niet zoveel fatbikes.

De jeugd is, net als de volwassenen, niet zo van de accu’s. Een Fries rijd op een trekker en anders het liefst zo’n grote Amerikaanse truck, met laadbak, je weet tenslotte maar nooit. En de jeugd rijd het liefst met opgevoerde brommertjes, tomosjes, puchjes zelfs de Honda MT is hier nog rete-populair. De meiden rijden op scooters, jongens op brommers, zo hoort het.

Ik ben dan ook best populair, bij de jeugd, als ik voorbij rij op mijn geleende tomosje maar minder bij de gehelmde oude bejaarden op veel te zware en grote elektrische fietsen. Een plaag is het en levensgevaarlijk. Maakt niet uit of het mannen of vrouwen zijn, ze kunnen gewoon niet fietsen, hebben geen flauw benul wat snelheid betekent of hoe breed ze zijn, echt tis levensgevaarlijk.

Gisteren kwam ik een stel tegen met identiek dezelfde fiets, helm en bijpassende fietskleding maar hartstikke onzeker. Ik denk dat ze wel voor een kleine 10k aan rommel hadden waar ze mee rond reden, maar fietsen konden ze niet, wat een ramp. Gelukkig is het bijna voorbij, de winter komt eraan en dan blijven ze wel binnen. Zijn de fietspaden weer voor mij en de Friese jeugd. Das een stuk veiliger!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *