Categorieën
Niet gecategoriseerd

19 september 2024, bijna herfst.

Nou ik ben er klaar voor! Gisteren mijn nieuwe, tweedehands lammy coat opgehaald. Met zo’n jas hoop je gewoon dat het koud gaat worden, geweldig. Een lammy coat is gemaakt van schaap, niet van plastic, puur schaap. Wol van schapen heeft weinig waarde meer. Wij zijn in Nederland niet meer in staat wol te verwerken. Als je een schaap scheert is het nou eenmaal niet meteen een bolletje wol, daar moet je nog het een en ander voor doen. Wij hebben hier de machines niet meer om dat te doen, wol moet naar Polen om het schoon te maken en het verder te verwerken, triest toch?

Wol levert een schapenboer in ons landje geen reet meer op. Maar probeer eens zuivere wollen dekens te vinden, das lastig of ze zijn niet te betalen. Nee, wij kopen liever dekens gemaakt van plastic, en jassen, broeken, t-shirts noem maar op. En als je daar dan een opmerking over maakt tegen iemand dan hoor je, tja dat is nou eenmaal zo, daar kunnen wij niet zoveel aan doen. Wat natuurlijk bullshit is want wij zijn de enigen die er wat aan kunnen doen, als we maar willen.

En dat geld natuurlijk voor alles, wij houden het in stand omdat we nou eenmaal luie consumerende zombie’s zijn. Als wij de aankomende maanden geen goedkope fleece rommel kopen bij c&a, ac tion of bl okker dan houd het op. Maar het houd niet op, want dit is vooruitgang. Niet nadenken maar blijven consumeren. Gelukkig vond ik nog 6 oude wollen dekens op marktplaats voor €45 euries🤠.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *